Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Καλλιτέχνες

Μπρισνόβαλη Αγγελική

Η Αγγελική Μπρισνόβαλη γεννήθηκε στην Ελλάδα. Σπούδασε Καλές Τέχνες και Ιστορία της Τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι εικαστικός, από το 2000 ζει στη Σύρο και εργάζεται ως καθηγήτρια Art & Design στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου διδάσκει Σχέδιο & Χρώμα και Εννοιολογικό Σχεδιασμό. Έχει πτυχίο στη Ζωγραφική και την Ιστορία Τέχνης από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Combined Media -από το Hunter College, ΝΥ.

Υπήρξε υπότροφος του Whitney Museum of American Art -  Independent Study Program στη Ν. Υόρκη, και του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Ν.Υ. Ταξιδεύει εντατικά με σκοπό να αναπτύξει στην δουλειά της τη θεματολογία της φύσης και της οικολογίας. Στα οδοιπορικά αυτά διερευνά την κοινωνική και φυσική οικολογία και τρόπους που αυτή εκφράζεται μέσα από τις γεωπολιτικές σχέσεις των ανθρώπων που συναντά. Οι εγκαταστάσεις και τα περφόρμανς που δημιουργεί είναι βασισμένα σε αυτές τις αναζητήσεις κάνοντας χρήση ενός συνδυασμού τόσο νέων όσο και παραδοσιακών μέσων έκφρασης στην τέχνη και στο σχεδιασμό. Στη ζωγραφική της τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει στη παρατήρηση της Ελληνικής φύσης από όπου και αντλεί αποκλειστικά τα θέματά της, μεταφέροντας στον καμβά τη ζωντάνια των χρωμάτων και των μοτίβων της πλούσιας και σπάνιας Ελληνικής χλωρίδας καθώς αυτή συνδυάζεται με το ιδιαίτερο Ελληνικό τοπίο στις διαφορετικές εποχές του χρόνου. Αγαπά να διδάσκει το σχεδίου ιδεασμού και την οπτική σκέψη ως διεθνής επισκέπτης καθηγήτρια καθώς επίσης και το να εκθέτει τη δουλειά της ανά τον κόσμο. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και συλλογές ιδρυμάτων στην Αμερική και την Ευρώπη.


Η Κιβωτός του Κόσμου, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, με την καθοδήγηση του π. Αντωνίου 23 χρόνια τώρα στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους.
Διεύθυνση: Λαγανάς, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο: +30 6956481146
Email: info@unescozakynthos.gr